НАП: Хазяите да отчетат наемите до края на седмицата

Хазяите и всички физически лица, които са получили доход от наем или друго възмездно предоставяне на права или имущество, трябва да отчетат приходите си в Данъчното до края на тази седмица, предупреждават от НАП. Всяко лице, което само определя и внася дължимия авансово данък, трябва да подаде декларация за налога, дължим за третото тримесечие на 2014 година. Това става с декларацията по чл.55, ал.1 от ЗДДФЛ и чл.201, ал 1 от ЗКПО, припомнят от офиса на НАП-Хасково.


Ангажиментът се отнася както за наемодателите така и за лица от професии като нотариуси, адвокати, стоматолози и други, които са самоосигуряващи се. НАП вече е информирала за изтичащия срок всички заинтересовани, чиито имейл адреси са налични в електронната база на Агенцията.


Декларацията за авансово дължими данъци се подава също и от всяко предприятие, което изплаща на физически лица доходи извън тези по трудов договор, като хонорари за различни по вид услуги.
Повече информация за попълване на декларациите, плащане на данъците и сроковете за това, може да се получи на телефона за информация на НАП 0700 18 700 на цената на един разговор.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини