Хакнаха сайтовете на ДАНС и МВР

Анонимен хакна сайтовете на МВР и ДАНС. "Мощната и сериозна кибератака" започнала в 13.20 ч., предаде Нова телевизия. От МВР отрекоха - имали технически проблем
Медията цитира анонимен източник, според когото хакерската атака ще продължи до края на деня, а причината била "безсрамното отношение на двете институции към държавата”.

Източникът заявява, че хакерът го е информирал за атаката и е пожелал съобщението да стигне до медиите.

"Ние никога няма да ви простим за това, което причинихте на държавата ни! За жалост няма да ви кажа кой всъщност съм, но мога да ви кажа, че това е само началото на нашия план за разрушаване на всички монополни сайтове. Писна ни да се подигравате с нас и затова започваме да взимаме по-сериозни мерки. Както се казва "Всеки екип има мото". Нашето мото е "Обединението прави силата". Ние сме България. Ние няма да ви простим. Ние ще ви разрушим", заканва се хакерът.

Към 15.30 ч. сайтът на МВР не бе достъпен, а този на ДАНС бе възстановен. Половин час по-късно обаче достъп до страницата на агенцията няма, а сайтът на МВР проработи.

Пред БНР от вътрешното ведомство обаче заявиха, че интернет страницата им не е била хакната. Не била достъпна заради технически проблем.

На 19 септември организация на име Algeria Hackers хакна сайта на Министерството на културата и призова за свобода за Палестина и всички мюсюлмани. На началната страница на сайта се виждаше снимка на мъж, който носи на главата си кърпа с мюсюлмански символи, и надпис на френски "Да живее Алжир".

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини