Нов закон за горите и промени в режима за лова предлагат от „БСП – лява България“

Нов закон за горите и лова е един от приоритетите ни в 43-ото Народно събрание. Това заяви кандидатът за депутат от Коалиция „БСП -  лява България“ в област Смолян инж. Венцислав Венков, експерт по горско стопанство, пред избиратели в селата Борино, Чала, Ягодина и Буйново.

Венков се обяви за по-рационално използване на горите у нас и възстановяване на баланса като мярка за добро стопанисване на горите в социален и икономически аспект. „Ще върна икономическите свободи на горските стопанства. Решението на ГЕРБ да ги отнеме и съсредоточи в Държавни горски предприятия лиши българските гори от инвестиции, сигурност и честност“, посочи Венков. По думите му така се ощетява цялата държава.

Според експерта, ако се върне икономическата свобода на горските стопанства, те ще заделят по 20% от печалбата си за социални инвестиции в населите места, за които отговарят.

Венков се обяви за изцяло нов закон за лова. Според социалистите ловният сезон ще започва от 1 септември и ще бъде вече три дни, като освен събота и неделя ще може да се ловува и сряда. Според инж. Венков това ще даде възможност на заможни българи да упражняват хобито си.

Венков се обяви и за покриване на щетите върху земеделски имоти от диви прасета. „В момента се обезщетяват само щетите от мечки, а набезите на глиганите са за сметка на хората, които нямат вина“, заяви той.

Венков се обяви и за промяна в Кодекса за социално осигуряване, според които трудът на дървосекачи, да се зачита за първа, а на всички останали заети в горския сектор да се зачита за втора група. „Дърводобивът е сред най-рисковите професии в света, затова е редно този вид работници да се пенсионират наравно с миньорите“, подчерта Венков.

На ваша страна сме само ние от левицата. ГЕРБ не ни даде никаква социална политика, 4 години при тяхното управление бяха замразени пенсиите и доходите, които никога няма да бъдат наваксани. Не може родопчани, бедните хора да плаща сметките на десните. Това заяви пред избирателите Дора Янкова, водач на листата на „БСП - лява България“. Политиката на ГЕБР е дясна и е насочена към големите градове, откъдето идват гласовете им, а не към селища като родопските, каза Янкова.


БСП - Област Смолян

Пресцентър
Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини