Ех да имам, то що немам, ке ти купам бел кон…

Вестниците на Пеевски, които вчера скриха думите на адвоката на Василев, че той се е предал заради подновени заплахи към живота му с вероятен адресант Пеевски, днес дружно публикуват опровержението на детето чудо. И читателят остава малко с чувство, че гузен негонен бяга. Защото читателят не знае, че някой е обвинил Пеевски и се чуди защо той се оправдава. Само “Стандарт” се е усетил и е пуснал малка дописка с думите на адвоката, които скри вчера. Живи и здрави. Да се радват още дълго на читатели. Ама надали…

„Токът ще поскъпне с до 10 на сто от октомври”, съобщава „Новинар”. „Без цени за бедните”, добавя „Труд”. Шефката на ДКЕВР Светлана Тодорова обяснила, че няма да въвеждат различни тарифи за различна консумация, защото времето било кратко. А времето е кратко, защото увеличението трябва да се направи преди изборите, за да не се компрометира после Бойко с непопулярни мерки. От февруари 2012 г. той има страх от ток. Те и уволненията затова се правят в този ударен порядък. Ако, че Бойко уж ги осъжда. ГЕРБ ще дойде на власт и Бойко ще поправи несправедливостта. В предизборния си лъжовник герберите са включили обещание да увеличат енергийните помощи от 90 млн. на 300 млн. лв. Броят на социално слабите семейства, които получават пет месеца по 65 лв., щял да се увеличи от 252 хил. на 500 хил. Значи са били наясно с някои тенденции.

Миков обещавал в Благоевград партията да се бори за въвеждане на семейно подоходно облагане. Ако червените спечелят, те щели да провеждат политика на размразяване на доходите, поощряване на производството чрез повече справедливост за малкия и среден бизнес и други подобни. Те всъщност са безподобни, доколкото до сега не сме ги виждали, за да можем да ги оподобим… Дори и да са искрени обаче остава едно голямо „Ако”. И работата става малко както пееше Владко Стефановски: „Ех да имах, то що немам, ке ти купам бел кон…”

„Труд”: „Левите политици миришели различно от десните”. Пак миришели лошо, но по различен начин… Учени от университета „Браун” стигнали до извода, че има връзка между телесната миризма и политическите възгледи. Взели подмишна миризма от 10 либерали и 11 консерватори и установили, че хората са склонни да определят за „по-привлекателна” миризмата на тези, които имат сходни на техните разбирания. Според нас учените са установили нещо, дето се знае откакто свят светува: че краставите магарета се подушват.

Някои хора правят такива открития, че да се чудиш и маеш ти ли си умен, те ли са прости… Калинка Крумова, лидер на „Евромайки”, напусна бебеците, щото открила, че те вървят към пирова победа: „Има много победи, които са по-страшни от поражението. Усещането ми е, че сме се запътили към една точно такава. Пирова.”

Нали съм ви казвал какво е Пирова победа? Да се върне жена ти некоя вечер късно каталясала и да ти каже: „Верно, бе, твоят е най-голем в целия блок!”

До сега Калинка беше при Сидеров и  при Бареков. Има още да пообиколи, докато излъчи победител… Карикатура Чавдар Николов, в. „Преса”

И Радан Кънев с откритие. Вика, че основната цел на РБ щяла да е да извади ДПС от властта поне за 10 г. Заявката на лидера на ДПС за 300 дни толеранс на новото правителство, вика Радан, е „неприкрита заявка за подготовка на съвместно управление на ДПС и ГЕРБ”.

Точно това написахме и ние оня ден. Анализирахме евентуалната следизборна ситуация и стигнахме до извода, че следващото управление ще е на ГЕРБ с тайната подкрепа на ДПС. И си помислихме, че сме направили голямо откритие. Но явно не е чак толкова голямо, щом и Радан е стигнал до него.

Гуверньорът на БНБ Иван Искров се заканва да съди Веждито. Щото оня ден го обидил с думите си: „Човек, който работи на държавна служба, не бива да взима. Като е взел, да си носи отговорността. Цялата му зависимост лъсна.” Та Искров настоява Вежди да представи доказателства, или да се извини. В противен случай щял да защити доброто си име по съдебен ред. И ще го защити. Доколкото при „даване-вземане” рядко има доказателства, Искров ще спечели в съда. Но дали съдът може да му върне доброто име е отделен въпрос.

Пък днес Вежди какво казал… ”Цялата ни държава е една малка мафия. Ние сме на първо място по корупция. Това ще продължи така, докато не премахнем олигарсите. За съжаление, Бойко Борисов трябва да се върне на власт, за да оправи държавата.”

Да, за съжаление…

В Камерун арестували и обвинили в хомосексуализъм гражданин, който обичал да си пийва сметанов ликьор. Съдията се мотивирал с това, че гражданинът имал „женски маниери”. В африканската държава хомосексуализмът е обявен за престъпление и се наказва с яка глоба и затвор до 5 г. Там оня гражданин от Търговище, дето жена му го нарекла „педераст такъв”, нямаше да се размине само с глоба, а щеше да отиде директно в затвора. За съда често било достатъчно някой съсед или роднина да свидетелства, че обвиняемият е хомо. Представям си какво би се случило с лорд Минчев, ако се появи на камерунската граница. Сигурно върховният им съд ще се заеме с него. Щом за едно ликьорче вкарват в затвора…

„Труд”: „Британец успя да надбяга метрото в Лондон”. Некой си Джеймс Хептънстол слязъл на Меншън хаус и на Кенън стрийт успял да се качи пак на същата мотриса, даже един вагон по-напред. Тия па, ще ме сбъркат. Да надбягаш градския транспорт у нас не се брои за нищо. Това го може всяка бабка. Ние например веднъж слязохме на Орлов мост и на Плиска хванахме предишния курс на същия автобус. С една обиколка го скъсахме! При това съвсем не сме някой изявен атлет. Каквото сме потичал по рейс, по асансьор, по жени… Никаква специална подготовка.

Шегувам се, скъпа. Никога не съм тичал по… рейс.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    -
    -
    3 -9
    00:55, 19 сеп 2014
    Някъде прочетох "Великите умове обсъждат идеи, сре... Виж коментара
Последни новини