Жена загина, мъж е изчезнал при пороите в Габровско

61-годишна жена от габровското село Враниловци е загинала при проливните валежи в региона, а 39-годишният й син е изчезнал. В региона са паднали над 200 л/кв.м.
Обстановката на територията на община Габрово е усложнена след пороите, съобщиха от общинската администрация.

Най-сериозно е положението във Враниловци, Новаковци, Драгановци, Гъбене, Стоевци, Камещица, Музга, Дебел дял, Трънето и Яворец. Наводнени са приземни етажи на къщи, отнесени са коли и селскостопанска техника.

През нощта за отводняване и провеждане на аварийно-спасителни дейности са работили 6 екипа и 25 служители на Пожарна безопасност и защита на населението. В ранните часове на деня са били определени комисии за извършване на огледи на всички критични места.

В момента се почистват наноси, дъждоприемни шахти, водостоци, разрушени участъци на легла и корита на реки и дерета.

На територията на община Габрово от 20 часа на 28 юли до 1 часа на 29 юли паднаха проливни валежи с интензитет над 200 л/кв.м.

Поради разразилата се снощи силна гръмотевична буря временно без ток са останали около 70 села и 4 квартала на Габрово. Възстановено е електрозахранването, без ток в момента е само хижа Хлебна на Узана. Селата Гъбене, Стоевци, част от Враниловци и Западната индустриална зона са без вода, заради прекъснати от пороя водопроводи. Възстановителните работи ще започнат след спадането на нивото на реките и деретата, над които минават водопроводите.

Община Габрово изказва съболезнования на близките на загиналата жена.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини