Млад мъж се самозапали, има 97% изгаряния

Млад мъж се e самозапалил тази сутрин в столичния жк. „Люлин" 9, съобщи зрител на bTV.

От пресцентъра на МВР потвърждават за инцидента, като уточняват, че на живота си е посегнал 25-годишен младеж, който е настанен в „Пирогов” с много тежки изгаряния.

Сигналът за самозапалването е получен около 8:45 тази сутрин, като зрителят на bTV разказва, че до идването на полиция, огнеборци и линейка, жители на квартала са се притекли на помощ на горящия мъж и се опитали да го спасят с одеяла и вода.

Кадри от инцидента показват обхванат от пламъци човек в градинка между жилищните блокове, като от информацията към видеото се разбира, че това е втори опит на младежа.

По първоначална информация е с 97% изгаряния.

Според психолози до самозапалването, което е един от най-мъчителните начини човек да отнеме живота си и не е характерно за България, прибягват тези, които искат да привлекат внимание към проблемите си – като не е задължително да става дума за обострени душевни разстройства.

Особено добре пролича това през зимата на 2013 г., когато на фона на социалните бунтове срещу високите сметки имаше ръст на огнените самоубийства на хора с по-лабилна психика.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини