Какво казва цветът на очите за вас

Очите неслучайно биват наричани „прозорец към душата“! Те са израз на нашето емоционално състояние, освен основното им предназначение да дават информация за заобикалящия ни свят.

Ние бихме добавили, че очите са не само „прозорец към душата“, но и към тялото. Редица проучвания показват, че по състоянието на очите може да се съди за това какво е вътрешното състояние на организма, заболяванията и измененията, които нямат външен израз.

Според изследователи от университета в Питсбърг дори цветът на очите може да е показателен за това по какъв начин усещаме болката, колко добре можем да се справим с алкохола, даже може да се отсъди дали имаме способности за даден спорт.

Учените открили, че жените с по-светли очи изпитват по-малко болка по време на раждане в сравнение с жените с тъмни очи. Освен това хората с по-светли очи консумират значително повече алкохол, отколкото тъмнооките, но пък тъмнооките се напиват по-лесно.

Причината се свежда до генетиката. Джон Мурс, старши преподавател по биомолекулярни науки в университета в Ливърпул споделя, че цветът на очите се основава на 12-13 индивидуални вариации на някои гени, които освен това участват и в други системи в организма. Това е и причината да има връзка между цвета на окото и някои особености на тялото.

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини