Взрив в „Арсенал” – инцидент или умишлен акт

Взрив в оръжейния завод “Арсенал” в Казанлък предизвика пожар късно в петък вечерта. Запалване на барут в склад е причина за инцидента, при който няма пострадали.Шефът на “Арсенал” Николай Ибушев заяви, че пожарът е избухнал от самозапалване на нитролента. Според директора на полицията в Стара Загора обаче, запалилото се вещество е друго.

Комисар Иван Чолаков, директор ОД на МВР-Стара Загора посочи:
Това е барут. Това са данните, които сме получили от фирмата, така че това е, което мога да ви кажа… Към настоящия момент не можем да говорим за умисъл, но какви точно са причините може би ще се изясни, когато приключи огледа.
Към момента няма опасност от избухване на нови взривове, съобщиха от полицията. Служители на регионалната екоинспекция са поискали да извършат измерване за замърсяването на въздуха в региона в следствие на пожара, но от ръководството на “Арсенал” им е отказан достъп до мястото на инцидента с мотива, че нямат нужните застраховки. Засега разследващите не могат да кажат категорично дали има умисъл или инцидентът е станал случайно. Районът продължава да е отцепен, огледите продължават.

Източник: http://novini.dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини