Детоксикация на съзнанието

В ежедневието ние всички получаваме токсини и повечето вече са чували за детоксикация на организма. Подобно на токсините в храната и в околната среда, има и токсини за ума. Ние не можем да избегнем ситуациите или хората, които "тровят" съзнанието ни. Но ако не го детоксираме, определено ни чакат ежедневни главоболия, стрес, критики и конфликти, от които ще се чувстваме все по-изтощени и ядосани.

Смятате ли да пренебрегнете вашите притеснения, надявайки се те в крайна сметка да отминат? Нерешените въпроси и насъбрани негативни емоции могат да доведат до състояние, което се отразява върху работата ви, вашата продуктивност и взаимоотношенията ви с другите.

Разбира се, детоксикацията на ума има полжителен ефект и за тялото. Няколко проучвания показват, че намаляването на стреса и успокояването на ума с използването на техники за релаксация, значително намаляват пристъпите на мигрена, възпаленията на червата, цьолиакия и дори ревматоиден артрит.

Детоксикацията на съзнанието подобрява качеството на живот, намалява безпокойството, когато попадате в стресови ситуации. Тя помага по-добре да се съсредоточи върху това, което правите, за по-добър сън, за нормализиране на кръвното налягане и дори за нормализиране на теглото. Ето пет първи стъпки към детоксикация на съзнанието:

Спрете негативизма. Не си мислете за негативни неща, и за нещата, които сте сбъркали, тъй като всичко, което постигате е да увеличите стреса. вместо това помислете за хубавите моменти от деня. Направихте ли други хора щастливи? Ако не, опитайте да излязете от стереотипа си и да накарате някой да се усмихне днес. Какво постигнахте днес, или тази седмица? Мислете за тези неща вместо за неуспехи или разочарования.

Говорете с близък човек за проблемите, пред които сте изправени. Всеки от нас се нуждае от подкрепа. Негативните мисли и срещи могат да ви докарат до депресия, ако нямате някой, който да опровергае тези ваши мисли или впечатления от срещите. Понякога ние оценяме ситуациите по грешен начин. С помощта на друг, можем да получим друга гледна точка. Ако няма един можете да говорите с някой близък, опитайте с форуми и дискусии. Можете да говорите за проблемите си анонимно. Споделянето на най-дълбоките и най-тъмните ни тайни, може да се окаже възможно пред напълно непознати, когато не разкриваме личността си.

Бъдете търпеливи. В нашия забързан свят ние сме склонни прибързано да се разочароваме. Бъдете толерантни и се поставете на мястото на другия човек. Дайте му време, колкото бихте дали на себе си, преди да се разочаровате.

Спрете да клюкарствате. Дори ако това е наистина сочна клюка, въздържте се. Клюкарстването не добавя никаква стойност за вас или вашия живот. То само ще се разпространи негативизма.

Медитирайте. Прекарвайте известно време на спокойствие всеки ден и се съсредоточете върху едно нещо през това време. Или просто се фокусирайте върху дишането си. Опитайте да успокоите всичките си мисли и да позволите на тялото да се отпусне. Ако сте религиозни, може да се молите. Молитвата - особено, ако е повтаряща се, може да ви постави в медитативно състояние.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини