Бадемите са перфектната здравословна закуска

Шепа бадеми може да бъде перфектната ежедневна закуска, която предпазва от различни болести, информира "Дейли Мейл".

Богати на протеини и хранителни вещества, тези ядки потискат апетита и пазят сърцето здраво. Бадемите са богати на полезни мононенаситени мазнини и витамин Е, който предпазва от ултравиолетовите лъчи и от Алцхаймер, показват резултатите от шест изследвания на Американското дружество по хранене в Сан Диего.

За хората, изложени на риск от диабет, тези ядки държат концентрацията на кръвната захар в умерени нива, пише vesti.bg.

Освен това бадемите съдържат много минерали, сред които и манган, който заздравява костите и регулира кръвната захар, както и магнезий, който е изключително важен за правилното функциониране на органите, мускулите и нервните функции, за контрола на гликозата в кръвта и регулирането на кръвното налягане.

Кожата пък натрупва флавоноиди, които действат като антиоксиданти и ако бъдат подсилени от витамин Е, който се съдържа в бадемите, това може да бъде от полза за организма с напредването на възрастта.

Освен всичко друго бадемите са изключително полезни за намаляване на "лошия" холестерол.

Изследванията показват, че след шест седмици на лека бадемова закуска се наблюдава намаляване на коремните мазнини, които са рисков фактор за метаболитния синдром – медицински термин за комбинация от диабет, високо кръвно налягане и затлъстяване.

Допълнителни проучвания са показали, че бадемите намаляват апетита и предпазват жените от затлъстяване по време на бременност, като същевременно насърчават здравословното наддаване на тегло по време на бременността.

Източник: http://www.monitor.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини