Мотивите за убийството на 8-годишната Александра са битови

Мотивите за жестокото убийство на 8-годишната Александра от Поморие са битови, заяви в събота пред бТВ главният секретар на МВР Светлозар Лазаров без да уточнява подробности.

Той съобщи, че вече е повдигнато обвинение на Атанаска Георгиева, добавяйки, че "дали тя е виновна или не, ще реши съдът".

"Моето мнение като служител на МВР е, че се касае за опит за отвличане вниманието на колегите и опит за насочване в конкретна посока - да се работи за отвличане, което да даде възможност на лицето да скрие трупа на детето", коментира още Лазаров.

Попитан с какво се е занимавала арестуваната за убийството жена, той демонстрира обичайния си лаконичен стил: "Няма да бъде цензурно, ако ви кажа какво е правила последните дни, преди убийството на детето".

"Семейството съдействаха дотолкова, доколкото имат информация. За съжаление, още вечерта детенцето е било убито... В 9.30 часа сутринта Атанаска Георгиева е изведена оперативно от жилището си. В 10.00 часа е щурмуван т.нар. хотел. Няма как атаката по отношение на хотела да е довела до убийството на детето. Още повече, че детенцето още предната вечер е било мъртво. Недопустимо е на гърба на житейски драми да се трупат политически дивиденти", каза още професионалният ръководител на МВР.

8-годишната Александра изчезна в четвъртък, като майка й бе подала сигнал в полицията в Поморие, че е изчезнала около 19.00 часа същия ден. Първончално от МВР не даваха никаква информация, като нямаше потвърждение и, че детето е отвлчено. 24 часа по-късно трупът на момиченцето бе намерен в жилището на Атанаска Георгиева.

 

Източник: http://www.mediapool.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини