27-годишен от ДПС попадна в директорския борд на НЕК

Премиерът Пламен Орешарски и задкулисието си отглеждат политически двойник на Делян Пеевски, обявиха в събота от АБВ и биха тревога за ново скандално назначение - този път в Националната електрическа компания.

Прототипът на медийния бос се казва Мустафа Ахмедов,възпитаник на ТУ в Габрово и НБУ в София. Въпреки факта, че е само на 27 години и няма никакъв управленски опит, преди броени часове той бе назначен за член на борда на директорите на НЕК.

Информацията за скандалното назначение идва в момент, когато се води ожесточена дългова война между НЕК и ЕРП-тата, от която зависят цената на електроенергията и енергийната сигурност на страната.

„От действията на тази компания зависи, дали всички ние ще платим цената на незрелите и недалновидни решения в ресора", обявиха от формацията на Георги Първанов.

Преди да бъде назначен на високия пост, от декември 2013-а Ахмедов е бил един от тримата членове на съвета на директорите в „Булгаргаз".

Вестта за скандалното назначение идва само ден, след като Пламен Орешарски се похвали пред граждани, че е изчистил енергетиката ни от баничари.

Паралелът със злополучния шеф на ДАНС не е случаен, тъй като през 2001-а година Делян Пеевски, тогава на 21 години, бе назначен от тогавашния транспортен министър Пламен Петров за председател на директорския борд на„Пристанище Варна" ЕАД.

По-късно синът на Ирена Кръстева, който по това време бе студент по право в Югозападния универститет в Благоевград, бе освободен поради липса на образователен ценз.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини