"Союз" с космонавти на борда не можа да се скачи с МКС

От космодрума Байконур на 26 марта е изстреляна ракетата-носител "Союз-ФГ" с космическия кораб "Союз ТМА-12М", съобщи Интерфакс.

Ракетата е изстреляна в 01:17 московско време, съобщава ИТАР-ТАСС.  Девет минути след старта корабът се е отделил от ракетата-носител и е излезал в орбита.

На кораба е екипажът на следващата експедиция на МКС - руските космонавти Александър Скворцов и Олег Артемиев и астронавтът на НАСА Стивън Свонсън.

След 4 обиколки около Земята корабът трябваше да се скачи с МКС по новата шестчасова схема. Това обаче не стана заради грешка в работата на бордовия компютър. По предварителни данни на Центъра за управление, компютърът на е дал в нужния момент команда за включване на двигателите за ориентация на кораба.

Сега ще бъде приложена старата схема на скачване за две денонощия. От центъра за управление уверяват, че хората на борда са обезпечени с всичко необходимо. Скачването е предвидено за ранните часове на 28 март. Експедицията се планира да прекара на МКС следващите 170 дни.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини