Загиналият при взрива в "Арсенал" имал 98% изгаряния

Работникът, който загина след взрив в завод на оръжейницата "Арсенал" край Мъглиж малко преди обяд е Георги Костадинов, на 62 години, от Казанлък.

В цеха, където е избухнал взривът, се произвежда барут, това не е първият инцидент с ранени и загинали работници там.

От МБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович" /Университетска/ в Стара Загора потвърдиха, че пациентът им Георги Костадинов, на 62 години, е починал, докато го подгятвяли за операция. Той бил докаран към 12,20 часа в крайно тежко състояние - с 98 процента изгаряния, вътрешни и външни разкъсвания и счупени крайници.

Експерти от Инспекцията по труда в Стара Загора заминаха спешно за мястото на инцидента.

Очевидци казват, че при взрива частично била разрушена една от постройките в завода. По първоначални данни загиналият имал 25 години трудов стаж в завода, предстояло му пенсиониране.

"Жалко за човека, искрено съчувствам на семейството му. Докладваха ми, че е гръмнал пиротехнически взрив в един от цеховете в Мъглиж. Дългогодишният ми опит сочи, че няма начин да не е допуснато нарушение на технологичната дисциплина. Работникът, който е загинал, е от дълги години при нас, вероятно, въпреки инструктажа за безопасност всяка сутрин, е била приспана бдителността му." Така коментира пред БЛИЦ трагедията директорът на „Арсенал" в Казанлък Николай Ибушев.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини