Комшия изгоря в семейна драма

15 часа след инцидента постройката в Манастир все още тлееше

Димитър Аврамов от хасковското село Манастир стана без вина виновен, след като къщата му пламна късно снощи. Запалена била стопанска пристройка, а лумналите вътре бали със слама и люцерна я превърнали в неуправляема клада. Изгорели 150 бали и 60 квадратни метра покривна конструкция. Белята щяла да стане още по-голяма, защото огънят захванал и покрива на двуетажната жилищна сграда. И тя щяла да изгори, но светкавичната намеса на два противопожарни екипа от Хасково отървала къщата.
В нея не живеел никой, защото Димитър и семейството му били в Хасково, той навестявал имота си в Манастир от неделя на неделя. Нямало прекаран ток, което изключва версията за късо съединение. Съмненията за палеж пък били повече от основателни.

Собственикът Димитър Аврамов нямал лоши отношения с никого в селото и недоумяваше с какво е предизвикал покушението. Както се оказа обаче, прегрешил в едно - разрешил на комшията да държи фуража си в плевнята му. Добросъседският жест му навлякъл омразата на бившия съпруг на дъщерята на съседа Нури Халил. Жената наскоро се разделила със съпруга си от Гълъбец, но А. А. не я забравял и непрекъснато я тормозел. Имал съдебна заповед да не се приближава до нея, затова започнал да тероризира всички, които имат каквито и да е отношения със семейството й. Половината Манастир се съмнява, че рязаните наскоро гуми на коли и посегателства срещу лична собственост са дело на ревнивеца. В семейството на Нури Халил са убедени, че пожарът е предизвикан от А, защото Димитър им е направил услуга.

Семейство Халил гледа 3 крави, две телета и едно магаре, но нямали достатъчно място за храната им. В момента добичетата остават без фураж, тепърва трябва да се набавя нов. Пристройките на Димитър пък са напълно унищожени, но мъжът не смята да ги оправя засега. Средствата и усилията ще отидат за подмяна на греди и керемиди на пострадалия покрив на къщата.

Заподозреният А. А. е привикан на беседа в полицията, но засега не е задържан. Разследването по случая продължава.

Г.Христов

Собственикът Димитър Аврамов гледаше недоумяващо белята
Щетите включват унищожена солидна постройка с 60 квадратни метра покривна конструкция
И обгорена стена и покрив на двуетажната къща

Изгоряла храната на 6 хайванчета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини