Забраняват на Цветанов да работи с хора и пари

Цветан Цветанов вероятно остава зам.-шеф на ГЕРБ, но ще му бъдат наложени две забрани. "Той няма да работи с хора и пари", довериха пред "Стандарт" източници от ръководството на партията. Според тях след днешния конгрес на ГЕРБ бившият МВР шеф няма да отговаря за партийната каса и няма да е начело на предизборния щаб.

Ще се разграничи ли и как лидерът Бойко Борисов от заместника си, очакват днес не само герберите, но и десните. Те многократно заявиха, че от това зависят отношенията им с ГЕРБ. Според близки до Борисов лидерът до последно уговарял Цветанов сам да се откаже от всички постове.

Трима или петима заместници ще има от днес лидерът Бойко Борисов. Те ще бъдат избрани на конгреса на партията в НДК. Гербери очакват зам.-шефове да станат Лиляна Павлова, Томислав Дончев, Цецка Цачева и Йорданка Фандъкова. Източници от ГЕРБ довериха, че столичният кмет ще мисли до последно дали да приеме поста. "Цветанов се натиска за водач на евролистата, за да се спаси от делата, които се водят срещу него", признаха гербери. "Ако Бойко го направи, това е равно на самоубийство", коментираха те. По-вероятно било лидерът да заложи на Томислав Дончев за евровота. Свободните места в Изпълнителната комисия пък ще се попълнят изцяло от хора на Борисов. Кадровите промени ще бъдат обявени пред президента на ЕНП Джоузеф Дол, който ще пристигне с голяма делегация в София. Чуват се и прогнози, че по-висок партиен пост ще получи и напусналият парламента Владислав Горанов. "Той е един от експертите на партията, които имат най-сериозен принос в доброто, което се е случвало", заяви Красимир Велчев вчера пред "Дарик". Самият Борисов пък каза, че ако и други решат да напуснат НС, ще освободи и тях. "Виждате ежедневно няма кворум, ходиш на работа, но всъщност това е едно стоене на столовете", каза той в Ямбол на среща с актива на партията. "Нормално е, след като заложи на некадърници, личности като Горанов да напуснат политиката", заяви лидерът на "България без цензура" Николай Бареков.

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини