Турски дипломати окупират всеки ден столичен тротоар

Автомобили с дипломатически номера паркират всеки ден безнаказано на тротоара около резиденцията на турския посланик в центъра на София, оплакаха се пред “Труд” минувачи, които слизат на пътното платно, за да заобикалят дипломатическата сграда.
Глобата по Закона за движение по пътищата за неправилно паркиране върху тротоар е 15 лв. Колите спират точно до оградата, а не на разрешеното 1,50 м отстояние. Въпреки това никой не налага глоби. Жандармеристът на пост не знаеше защо шофьорите на дипломатите са окупирали тротоара.

От Центъра за градска мобилност ни препратиха към администрацията на район “Средец”. Оттам ни посъветваха да се обадим директно в Столичната община, откъдето обещаха да проверят случая. По-късно от кметството ни насочиха към пиарката на столичния инспекторат Анета Савова, която обаче не успя да ни даде информация какви мерки са взети.

Външното министерство ни отговори, че въпросът е от компетенциите на Столичната община. От столичната дирекция на МВР поискаха писмени въпроси, но отговор не получихме.

Обадихме се два пъти и в турското посолство. В 13,30 ч служител ни отговори, че е “време яде” и да се обадим след 14 ч. Така и сторихме, но този път вдигна служителка, която категорично отказа коментар. Така и не разбрахме на какво основание шофьорите на дипломатите не спазват закона.



Източник: http://www.trud.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини