Официалната песен на Мондиал 2014

FIFA и Sony Music с гордост съобщават, че една от най-популярните бразилски певици Клаудия Лейте заедно със суперзвездите Питбул и Дженифър Лопес, ще изпълнят официалната песен на Мондиал 2014 - “We Are One (Ole Ola)”. 

След огромния успех на песента на Шакира “Waka Waka (This Time for Africa)”, официален химн на Мондиала през 2010-та година в Южна Африка, новият сингъл “We Are One (Ole Ola)” е написан и ко-продуциран от Mr. Worldwide и ще бъде издаден по-късно т.г. от Sony Music.

С “We Are One (Ole Ola)”, Питбул си поставя за цел да представи на света страстта на Бразилия, да пресъздаде цялата колоритна атмосфера на държавата домакин и да даде на футболните фенове нужната музикална емоция пред старта на първенството. “We Are One (Ole Ola)” ще бъде изпълнена на живо от Клаудия Лейте, Питбул и Дженифър Лопес на церемонията по откриването на Световната купа на 12 юни, 2014г. 

Новината за официалния сингъл беше съобщена по време на посещение на стадион „Маракана“ в присъствието на Клаудия Лейте и Питбул, генералния секретар на ФИФА Жером Валке, президента на бразилската футболна конфедерация Хосе Мария Марин, зам.-министъра на спорта на Бразилия Луис Фернанде и футболните величия – Бебето и Кафу.

На прес конференцията, Жером Валке обяви: „ФИФА и Сони Мюзик са изключително развълнувани от възможността да покажат на света огромния талант на Клаудия Лейте заедно с две от най-големите музикални звезди – Питбул и Дженифър Лопес. Музикалните традиции на Бразилия са сред най-големите й богатства и за мен е огромно удовоствие да видя, че бразилски артист е част от този проект. Сигурен съм, че милионите фенове на футбола и музиката, подобно на мен, ще чакат с нетърпение премиерата на песента“. 

Много съм щастлива и развълнувана, че ще бъда посланик на Бразилия заедно с тези невероятни артисти, на които искрено се възхищавам. Това е изключителна възможност да покажа нашата култура и страна чрез музиката. Световното първенство по футбол е едно от най-значимите събития на планетата и нямам търпение да танцувам самба с Питбул и Джей Ло тук, в Бразилия, заедно!” – сподели Клаудия Лейте. 

За мен е чест да съм част от Мондиал 2014 в компанията на Дженифър Лопес и Клаудия Лейте. Искрено вярвам, че велика игра като футболът заедно със силата на музиката, отново ще накарат света да бъде едно цяло, защото ние, хората, сме най-добри, когато сме заедно“. – допълва Питбул. 

“We Are One (Ole Ola)” ще дебютира по-късно тази година в радио и телевизионния ефир, и всички дигитални платформи. Сингълът ще бъде част и от официалния албум на Мондиал 2014 (FIFA World Cup™), озаглавен “Official 2014 FIFA World Cup Album”, който ще бъде издаден от Sony Music Entertainment. У нас албумът ще се разпространява от Вирджиния Рекърдс. 

FIFA и Sony Music си партнират успешно в областта на всички музикални проекти, съпътстващи световната купа, още от 1994 година. Първата официална песен за Мондиал е в далечната 1966 година във Великобритания и се казва “World Cup Willie”. Оттогава до днес, с всеки следващ шампионат, официалната музикална програма придобива все по-голямо значение в света на футбола и спомага за приобщаването на още повече хора към най-голямото спортно събитие в света. 

Някои от най-успешните песни, записании като официални сингли за различните Мондиали, са: “Un’estate italiana” на Edoardo Bennato и Gianna Nannini през 1990, “Gloryland” на Daryl Hall и „Sounds of Blackness“ през 1994г., “La Copa de la Vida” на Ricky Martin през 1998г., „Boom” на Anastacia през 2002г. През 2006г. версията на Il Divo на “The Time of Our Lives” постига огромен успех в класациите, но задмината от следващия официален химн през 2010-та година - “Waka Waka (This Time for Africa)”, написан и изпълнен от Shakira заедно с южноафриканската група „Freshlyground“.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини