Шумахер e в изкуствена кома

Състоянието на Михаел Шумахер остава критично. Това заяви на специална пресконференция в болницата в Гренобъл професор Жерар Силан, който е специалист по мозъчни и гръбначни травми.

"Той е поставен в изкуствена кома. Ние се опитваме да намалим мозъчния оток, доколкото е възможно, и да се намали налягането в мозъка. Той бе опериран веднъж, интервенцията се проведе без сериозни трудности", каза докторът.
На брифинга беше съобщено, че на Шумахер е била направена само една операция, макар че германските медии съобщиха тази сутрин, че операциите са били две.

Ударът е бил в дясната страна на главата и ако не е бил с каска, Шумахер не би оцелял, допълват медиците.
Същевременно четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел изрази подкрепата си към своя сънародник.

"Време е да спечелиш най-важната победа, Михаел. Можеш да го направиш. Имаш прекрасно семейство, което се нуждае от теб! Михаел за мен е специален, герой от детството ми", коментира Фетел в Twitter.

Бившият му съотборник във Ферари - бразилецът Фелипе Маса, заяви, че се моли за "своя брат".

"Михаел повече от всеки друг има силата да се измъкне от тази ситуация", написа пък друг пилот от Формула 1 - Дженсън Бътън. Своята подкрепа изразиха още Ромен Грожан, Естебан Гутиерес, Серхио Перес.

Подкрепа към Шумахер изказаха много спортисти, сред които испанският футболист Роберто Солдадо, бразилецът Кафу, нападателят на Арсенал Лукас Подолски, Жером Боатенг и др.

 "Стискаме палци всичко с Михаел да завърши добре и нещата да се оправят", заяви Гари Линекер.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини