LG представи първия си OLED телевизор с извит екран и у нас

LG представи първия си OLED телевизор с извит екран и у нас. Моделът 55EA980V е считан от компанията за начало на нова ера в телевизията.

Извивката на екрана е вдъхновена от IMAX киното. Според компанията извитите по такъв начин екрани са много по-удобни за човешкото зрение и увеличават усещането за потапяне в случващото се. Телевизорът наскоро спечели и награда за дизайн Red Dot: Best of the Best.

55-инчовият телевизор е с Full HD резолюция и динамично отношение на контраста 318 550:1. Той може да излъчва и 3D видео, като за целта ще са необхоими допълнителни очила.

Телевизорът разполага с голям брой от технологиите на LG за оптимизиране на качеството на картината. Тя се обработва от Triple XD Engine процесор, а динамичните сцени се подобряват и от системата TruMotion. Моделът е получил и сертификация от THX.

Устройството разполага с 4 HDMI порта, два вградени говорителя, аналогов и цифров тунер, 3 USB порта, LAN порт. То поддържа и технологиите DLNA, Miracast, WiFi Direct, но при цена от 9 хил. евро в Германия ще е трудно достъпно за повечето хора.

Компанията обаче планира да продължи да разработва подобни телевизори. Компанията се подготвя за увеличено присъствие в този сегмент, като очаква и бързо увеличаване на интереса към OLED и Ultra HD технологиите.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини