Какво трябва да направим, за да сме щастливи?

Всеки ден, всеки един от нас мечтае да намери своето щастие, но малцина са тези, които работят упорито за да постигнат това.

Щастието не е празна, илюзорна или измислена от човека формула. Щастието е преди всичко състояние на духа, различен начин да погледнеш на света. То идва при нас, защото страстно сме го пожелали, съгласно закона за привличането и хармонията, който управлява света.

Щастието не е в това, което имаш, а в това, на което се радваш. За да почувстваме щастието и да му се наслаждаваме, трябва да го открием в самите нас правейки неща, които ще ни накарат да намерим своята вътрешна хармония.

Приготвили сме ви списък с няколко прости неща, които трябва да правим в своето ежедневие за да бъдем щастливи:

1. Ходете сред природата

Потънали в своето делнично ежедневие повечето хора подценяват разходките сред природата. Лекари и диетолози обаче са единодушни, че ходенето пеша всеки ден в продължение поне на половин час е едно от най-хубавите неща, които човек може да направи за себе си. Разходките сред природата подобряват настроението и премахва стреса. Доказано е, че по време на разходка тялото започва да освобождава ендрофини, които повдигат духа и създават усещане за щастие.

2. Спортувайте активно

Вероятно сте чували безброй пъти, че да спортувате, е "добре за вас". Но знаете ли, че спортът действително може да ви помогне да се чувствате по-добре? Всекидневното спортуване ще ви осигури достатъчно енергия и дори може да подобри настроението ви.
Освен, че е полезен за здравето, спортът доказано помага за повишаване на тонуса. Физическото движение е една от тайните за дълголетие.
Трите най-препоръчвани от лекарите активности са бързото ходене, танците и плуването.

3. Прекарвайте време с приятелите и семейството си

Никой не може да успее в разрешаването на проблеми и взимането на добри житейски решения, освен ако не е свързан с хора и емоции извън работата си. Често времето, прекарано със семейството и приятелите, дава перспективата, от която имаме нужда, за да изградим отношения и да предприемем решителни действия. Те, от своя страна, водят до дългосрочен успех във всяко едно начинание, а успехът е добра предпоставка за щастие.
Експертите определят прекарването на време със семейството и приятелите, като един от най-големите източници на радост в живота. Доказано е, че самотата може да доведе човека до инфаркт, инсулт и диабет. Дълголетниците поставят силен акцент върху социалната ангажираност и добрите отношения с хората. Приятелите са от ключово значение за подобряване на живота.

4. Бъдете благодарни

Благодарността е едно от най-мощните състояния на ума. Това не е просто обикновена дейност, която мозъкът извършва, а много повече. 
Започнете пътя си към щастието с думата: благодаря. Да сте благодарни за нещата, които имате, които са около вас, води до чувството на щастие, твърд оптимизъм независимо от ситуацията. Ако нещо се обърка в живота ви, научете се да бъдете благодарни за всичко хубаво, което имате в момента независимо от трудностите и проблемите. Дори най-мрачната ситуация бързо ще отмине.
Изпитвайте благодарност. Бъдете благодарни за всичко, което имате. Почувствате ли се благодарни, ще се почувствате щастливи, а щастието доказано предхожда успеха.

5. Медитация

Тя може да ни даде много - да ни накара да преминаваме мисловната бариера между негативно и позитивно, безпокойството и мира, нещастието и щастието. 
Всеки, който е запознат с медитацията, знае, че помага да намалим негативните мисли и да увеличим позитивните. Тренира ни да внимаваме. Понижава кръвното налягане, намалява отклоненията в сърдечния ритъм и постепенно те освобождава от симптомите на стреса. След медитация хората са по-спокойни и по-щастливи!

6. Наспивайте се достатъчно

На уморените хора им е по-трудно да бъдат щастливи. Освен това, учените твърдят, че наистина най-добри решения се взимат след като преспим.
И не става въпрос само за съня през нощта. Дрямката следобед също подобрява настроението.

7. Поставяйте си предизвикателства

Умът ви ще се поддържа в добра форма, ако например, се запишете на курс по чужд език. Поставайте си цели и се стремете към тях.Тренираната воля е по-важна за успеха от IQ-то ви, казват учени.

8. Смейте се

Хората, които използват чувството си за хумор, за да се справят със стреса, имат по-силна имунна система, по-нисък риск от инфаркт, живеят по-дълго и дори изпитват по-малко болка при зъболекаря, показват проучвания.
Дори само това да се замислите отново за някой смешен минал момент има ефект.

9. Докосвайте другите 

Хората имат нужда от контакт един с друг. Прегръдката, целувките и милувките правят хората не само по-щастливи, но и по-здрави.

10. Бъдете оптимисти 

Оптимизмът може да ви направи по-здрави, по-щастливи и ще удължи живота ви.
В Американската армия насърчават оптимизма сред войниците, за да ги направят по-стабилни психически.
Увереността подобрява резултатите във всичко, с което се захванете.

Източник: http://snews.bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини