Бившия депутат от ГЕРБ Петър Петров продължава да повдига завесата на задкулисието

Ирена Соколова

След като вчера бившият депутат от ГЕРБ - Перник хвърли сериозни обвинения срещу бившата си колежка от парламента и сегашна депутатка от ГЕРБ, Ирена Соколова - днес той продължи да повдига завесата на задкулисието, на което Соколова се оказва конструктор, стратег и главен герой.

На стената си във Фейсбук Петър Петров пише следното:

За сведение на любопитните: Като ръководител на звеното, което контролираше изпълнението на проектите по ТГС (Трансгранично сътрудничество) България-Сърбия до изборите през 2009, мога да уведомя развълнуваната общественост, че по дискутирания тези дни проект ръководител отначало докрай беше една особа. И нейното име и подписи фигурират в коренапонденцията и докладите с които беше отчетен проекта. Всичко това се пази в архива на МРРБ, а отделно от ведомостите на бенефициента, по които е плащана заплатата на ръководителя и от НАП където са превеждани осигуровките, може да се види кой кой е.
Такива работи. Документирани!

Според източници, близки до ГЕРБ, особата, за която говори Петър Петров е доста близка и отдавнашна приятелка на Г-жа Соколова. Същата е член и един от основателите на ГЕРБ - Перник. Тя се явява и главен виновник за въвличането на Соколова като член на местната структура на ГЕРБ, като в самото начало я е привлякла да помага в почистването на офиса и правенето на кафе за да изкара някой и друг лев допълнително над заплатата си на психолог. Същата тази особа най-вероятно е била и бенефициент по тази програма на МРРБ за Трансгранично сътрудничество, като е доста вероятно същата да е привличала приятелката си за извършване на дейности по проекта, които са и били заплащани. Проблемът, който май ще бутне колата на Соколова по нанадолнището е, че дейностите са отчитани само на хартия без да са били извършвани на практика. Това в НК се квалифицира като измама. Всъщност с разплитането на тази схема е било привлечено вниманието на финансовия одит на МРРБ, а в последствие и на ОЛАФ.

По така изнесените факти ГЕРБ - Перник, обаче, продължава да мълчи. Все по-ясни и отчетливи стават призивите на хората някой да излезе и да каже каква е истината за Соколова, за нейната кметска кандидатура и огромните пари, които Петров твърди че са дадени за закупуване на ромски гласове. А тази работа с мълчание няма да стане. Редно е и прокуратурата да се сезира и започне досъдебно производство по случая, тъй като фактите говорят за данни за няколко различни углавни престъпления.

Източник: perunik.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини