Осман Октай : Бойко Борисов се връща на власт

Бойко Борисов и неговата групировка ще се върнат на власт след “Случая” Делян Пеевски, прогнозира бившият зам.председател на ДПС Осман Октай.

“Случаят “Делян Пеевски” е големият ход на Ахмед Доган за провокация в държавата. Султанът отвръща на удара. Той има ресурс да разпали много големи размирици. В четвъртък Ахмед Доган извикал Орешарски и му поставил ултиматум – или Пеевски, или си отиваш и носиш много здраве на Станишев”. Това каза пред агенция ПИК Осман Октай, един от основателите на ДПС.

Ахмед Доган е в основата на назначаването на Делян Пеевски, категоричен е Октай, който е бивш зам.-председател на ДПС. “Затова Лютви Местан, Сергей Станишев и Пламен Орешарски мънкаха и не можеха да обяснят в Народното събрание какво се случва и какви са им мотивите за това назначение. Никой не се нае да прочете писмото на Доган от конференцията, когато бе извършен опит за покушението му. Той говори за разпалване на конфликти”, поясни Осман Октай.

Никой не обърнал внимание още на старта на работата на парламента кой седи до Лютви Местан – Делян Пеевски, Камен Костадинов и Йордан Цонев. “Турците ги няма. И това не е, защото ДПС иска да се покаже като партия, която не е етнорелигиозна. Това са представителите на властта в партията”, категоричен е Осман Октай.

Пламен Орешарски и Сергей Станишев си били подписали оставката с хода “Делян Пеевски”. Станишев щял да се прости и с лидерското си място в Партията на европейските социалисти (ПЕС). “Темата за експертното правителство рухна. Дори Делян Пеевски да подаде оставка, улицата вече не вярва. Затова и Орешарски се бавеше с назначаването на заместник-министри и областни управители.
Незабавно Орешарски трябвало да оттегли и назначаването на областния управител на Благоевград Муса Палев. Според Октай той бил местният вариант на случая “Делян Пеевски”.

“Просто Станишев и Орешарски му дадоха благ коз в ръцете чрез Делян Пеевски”, смята бившият депутат от ДПС

Източник: http://e-burgas.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини