Цигани си палиха къщите и се млатиха с бухалки

Цигани се биха и палиха къщите си заради скандал, избухнал преди седмица между бедните и богатите обитатели на Предел махала в Благоевград, информира в. Монитор.

Причината за първоначалната караница между двата клана била силна музика, която едните пускали, докато другите искали да почиват. Тогава мелето се разминало без сериозно пострадали, напрежението между циганите обаче останало. То продължило да ескалира до вторник вечерта, когато взело връхна точка след запалена къща в махалата. Бараката, в която живеело 14-членното семейство на Живка Методиева, пламнала, а секунди след това циганите започнали да се налагат. В жестокото меле с бухалки и лопати се включили представители на двата големи цигански клана в Предел махала. Докато те се налагали един друг, огънят обхванал и съседните две бараки. Към мястото моментално били изпратени пожарни екипи и полицейски сили, които да потушат циганските страсти и пожари. Докато огнеборците обаче гасели огъня, циганите не спирали да се бият. За броени минути мястото около стихията почерняло от въоръжени с колове и остри предмети обитатели на махалата.

Двама от тях дори се затворили в една от къщите. Единият, ударен с метална верига, обаче успял да излезе през прозорец и окървавен да избяга. Другият останал сам заключен и изпотроши покъщнината, без да пусне вътре дошлите полицаи. Изпратените на мястото униформени не успели да усмирят циганите и викнали допълнително подкрепление. През това време млади и стари роми тичали хаотично и се въоръжавали. В баталните сцени пострадали петима души. 65-годишният Георги Димитров бил ударен в главата със секира която счупила черепа му. Същата съдба споделил и 26-годишният Красимир. Галина Георгиева пък се разминала по-леко. Нападателите със секири не успели да стигнат до нея, но за сметка на това била просната на земята от удар с бухалка.

„Родата на Антон ни нападна. Закани се, че ще лежим в гроба, а те ще ни отлежат в затвора”, разказа през сълзи пребитата жена. Малко след 20 часа във вторник огънят и пердаха били прекратени. Полицейски екипи пък останаха целия ден в сряда на мястото, за да предотвратят нова циганска вендета.

Източник: novini.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини