Мяу. Котешко кафене в Лондон

В Япония за последните пет години кафенетата с писанки станали голям хит.

На кафе с котки ще може да се ходи скоро и в Лондон. За разлика от Япония, където Cat café са доста популярни, на Острова досега няма кафене, в което живеят котки. Обаче през май отваря първото заведение, обитавано от писанки, пише The Independent. Отварянето на котешкото кафе се спонсорира от британци, които преди няколко месеца прочели за идеята в пресата.

Лорън Пирс, която е автор на инициативата, е получила над 100 хил. паунда дарения от любители на котките. Освен това има доста кандидати за работа, около 300 резюмета до момента и продължават да идват още.

Всички котки, които ще се заселят в кафенето, ще са от приют за бездомни животни. Срещу определено заплащане посетителите на заведението ще си контактуват с тях. Лондон се нуждае от подобно кафене, защото не всеки може да държи домашен любимец вкъщи, смята Лорън. Тя обещава, че да си общуват с животните ще могат дори тези, които нямат пари за харчене в заведения. По специална програма за доброволци желаещите да контактуват с котките ще получат своя шанс като нощна смяна, когато кафенето не работи с клиенти.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини