Ред е на закръглените модели

Живеем в свят на кльощави момичета, особено в света на модата, където слабата фигура винаги печели.  Но преди броени дни се проведе бляскава алтернатива на Седмицата на модата в Лондон, където под светлините на прожекторите бяха по-пълничките дами и всички техни извивки, пише „Raw story”.

“Благодаря ви за това, което сте!“, каза един от организаторите на първото официална Британска седмица на модата за размер „Плюс“, който се проведе в Шордич, северен район в източната част на Лондон.

Двудневното събитие включи дискусии, уроци от блогъри, чипс и мъфини – все пак храната там не е табу - и финално ревю на модния подиум, показващо красиви модели в дрехи с европейски размер 40.

Жените бяха съпроводени с ентусиазирани аплодисменти, докато се разхождаха по подиума, а публиката видимо приветстваше всяка проява на увереност от пълничките модели.

Но някои от дрехите на ревюто не са това, което човек би си помислил при израза „размер плюс“.

Хейли, 24-годишна манекенка, която носи европейски размер 42, смъмри индустрията за начина, по който тя категоризира жените.

„Мисля, че някои агенции дори преувеличават и наричат момичета, които носят британския размер 10, размер плюс. Това е ненормално!“, смята Хейли.

„А и смятам, че „размер плюс“ е неправилен израз. Смятам, че „закръглен модел“ би бил по-добрият израз, който да ме опише. „Размер плюс“ не е най-приятният израз все пак“, казва още тя.

Тринайсет дизайнери посетиха модния уикенд – малката бройка се дължи най-вече на едновременно течащата модна седмица в Лондон, където кльощавите модели все още царуват.

„Един ден се надявам да няма две отделни ревюта. Но сега ние просто искаме да дадем шанс на закръглените модели.“, каза Райн Уорд, един от организаторите на събитието и създадетел на онлайн сайта Evolve.

Тя смята да организира събитието и догодина, като се надява да достигне успеха на Седмицата на модата в Ню Йорк за закръглени модели, която тече вече пета поредна година.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини