Непредсказуем апокалипсис - супер изригвания, епидемии, астероиди и извънземни

Съставеният от Световния икономически форум доклад, изброяващ физическите явления, които могат да унищожат нашата планета, показва, че да се безпокоим е безсмислено, пише в статия, публикувана на интернет страницата на вестник "La Repubblica".

"Мислехме, че сме избягнали пророчеството на маите. Въпреки това, ние имаме малко причини да сме спокойни, когато се вземат предвид всички бедствия, които могат да унищожат живота на нашата планета. Става дума за такива природни явления, като мегаизригвания на вулкани, бури на слънцето, взрив на гамалъчи от Космоса, епидемии, както и астероиди, цунами или срещи с извънземни същества. Всички тези неща са толкова непредсказуеми, фантастични и апокалиптични, че дори не си струва да се притесняваме.

Ако ние сме загрижени за глобалното затопляне и повишаването на морското равнище, то какво да говорим за възможно гигантско слънчево изригване? Експерти от Nature,  редактирали  един допълнителните раздели  на доклада за природните бедствия, припомнят, че през 774 г. Слънцето е изстреляло към Земята такъв мощен поток с  енергия и заредени частици, че ако това се случи  отново днес, ще бъдат разрушени  всички сателити, стотици милиони хора ще умрат, а човечеството ще се върне 150 години назад в  историята си “, се казва в  публикацията.

И това не е толкова драматично, защото ако ние си представим, че някъде в пространството може да се случи сливането на две неутронни звезди или две черни дупки, то изпуснатите от тях гамалъчи ще обвият  планетата и ще изгорят голяма част от обитателите на Земята. За възможно сливане в Космоса ние ще разбрем след това и  няма да сме в състояние да предотвратим нищо

Източник: http://snews.bg/

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини