Лекари дадоха три месеца на млада майка, за да плати живота си

Алчността на медиците премина всякакви граници

Да живееш в България става все по – страшно. Поредното лекарско изстъпление потресе хиляди граждани и ги накара за пореден път да проклинат нещастието да се родят. Историята на 27 годишната Силвия Петрова обаче е само един от малкото примери, които доказват царящото беззаконие и станалото пословично безсърдечие на родните лекари.

Младата жена, която е майка на малко дете, е претърпяла изключително тежка и скъпа операция. Когато се наложило да влезе в операционната не е имала достатъчно пари да плати и медиците се показали завидно сговорчиви – съгласили се да я лекуват въпреки всичко.

Великодушието на лекарите обаче свършило дотук. Преди началото на операцията в болница „Св. Иван Рилски” в столицата, нейните близки били принудени да подпишат запис на заповед, според която се задължават до три месеца да набавят сумата от 22 400 лева. Към момента близките й успели да съберат голяма част от сумата, но за последните 5 000 лева срещнали истински трудности. Семейството са категорични, че няма откъде да намерят парите.

Силвия Петрова има месечен доход от 120 лева – пенсията по болест. Мъжът й служи като кадрови войник в бригадата в Карлово, а освен това двамата имат и малко момиченце, което е едва на година и осем месеца. Живеят в жилище под наем в Сопот.

Причина за операцията е патологично изменение в кръвоносните съдове на мозъка. Т. н. „аневризми” могат във всеки момент да се спукат и да се стигне до мозъчен кръвоизлив, което на практика значи сигурна смърт. Досега Силвия е оперирана седем пъти заради болестта си и досега оцелява. Първите шест пъти операциите са поемани от Здравната каса, но последната не и тя е оставена да се оправя както намери за добре.

„Мозъчните аневризми растат и се пукат. Кръвта се разпределя по цялата глава и във всеки момент може да стане инсулт. Целият ми врат се схваща и блокирам. Буквално не мога да помръдна” – разказва болната.

Силвия Петрова и още 250 души с нейното заболяване все пак имат последна надежда, че от средата на годината Здравната каса вече ще поема скъпите консумативи, които са необходими за лечението на мозъчните аневризми. Дотогава какво ще се случи не е ясно и никой не знае колко семейства ще бъдат почернени.

Източник: http://skandalno.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини