Забравяш често? Спри порното!

Хората, страдащи от зависимост към порното може да имат проблеми с паметта си, твърдят учени от германския университет Дуйсбург-Есен.

Те изследвали част от мозъка, отговаряща за съхраняването на информацията и важна за запомнянето, воденето на беседа, вземането на решение, преодоляване на проблем и изпълняването на дадена задача.

Учените помолили група от 28 души (хетеросексуални, на средна възраст 26 години) да разгледат няколко изображения на компютъра. Някои от картинките имали порнографски характер, а останалите – неутрален (смеещи се хора, спортуване или оръжие).
По време на разглеждането от участниците в експеримента се изисквало да натискат бутони „да” и „не” в зависимост от това дали даденото изображение е било показано четири картинки назад.

Оказало се, че при разглеждането на порно-изображения доброволците по-често правели грешки – правилните отговори били 67%. Докато при разглеждането на картинките с друга тематика успеваемостта била 80%.

От тук специалистите правят извода, че на хората, страдащи от порнозависимост им е по-трудно да запомнят, тъй като се влошават когнитивните им способности.

Източник: actualno.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини