Кметът се върна с договор от Камерун, изнасяме текстил, култура и спорт

Кметът Иванов подписва с колегата си от Дуала Ланг Малапа

Кметът Георги Иванов се завърна от Камерун с договор за сътрудничество в икономиката, културата и спорта. Документът бе парафиран от хасковският градоначалник и кметът на 1-ви район в град Дуала Ланг Малапа Жан Жак. Дуала е един от най развитите икономически градове в Камерун. Негови лидери бяха на посещение в Хасково през юни тази година.

Сегашната визита е в ответ на това посещение. Предстоят допълнителни разговори за сътрудничество с търговската палата на Дуала. 

Връзките между двата града са по международен проект „Побратимяване на училищата между Севера и Юга“. Той се изпълнява от университета в Кафус Кари във Венеция, чийто професор Есо Еламе неколкократно посещаваше Хасково по покана на местния партньор ОП „Младежки Център“. 

За успокоение на данъкоплатците, кметът натърти, че общинската делегация е пътувала до Камерун изцяло на разноски на проекта. 

Бизнесът пък ще има възможност да завърже връзки с Камерун. Оттам изразили интерес към изделията на местната текстилна и хранително-вкусова промишленост. Тепърва ще се изясняват параметрите на сътрудничеството ни в областта на спорта и културата.

Г. Христов

Двете делегации си обещаха сътрудничеството да продължи
Първото запознаване на Хасково с Камерун-на 6-ти юни, тази година
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини