НАП разпродава онлайн имущество на Митьо Очите

Националната агенция за приходите (НАП) започва да провежда търгове онлайн.

Електронният магазин, който ще промени досегашните процедури, по които се купуваха конфискувани стоки, трябва да заработи до края на месеца.

Сайтът е напълно готов и в момента се правят последни тестове на системата, съобщиха за БНТ от НАП.

В новия онлайн магазин вещите ще бъдат подредени в няколко основни раздела, а всяка обява ще бъде публикувана със снимка.

От НАП разкриха, че ще бъдат пуснати за продажба имоти на ключови фигури от подземния свят - имущества на Митьо Очите, на хора от неговото обкръжение, на Ерджан Рашид-Роко и на други известни лица.

„Имаме имущества, отнети от небезизвестни лица, по отношение на които даже и на оглед не се явяват заинтересовани лица", съобщи Боряна Жилова - директор „Продажби" в НАП.

От НАП очакват да има най-голям интерес към недвижимите имоти, превозните средства и изделията от благородни метали. Оръжията и боеприпасите също са сред най-търсените стоки. Наддаванията за тях се правят не повече от два пъти в годината, а изискванията за участие са строги.

Иззетото имущество може да се купи на по-ниска цена от пазарната.

Ако първата продажба е неуспешна, т.е. не се яви нито един кандидат, цената автоматично спада с 20%. Това може да се повтаря докато се стигне до 50% намаление от определената от оценител начална тръжна цена, обясни говорителят на НАП Росен Бъчваров.

Единственото условие за участие в търговете е заплащането на депозит, който е на стойност 20% от първоначално обявената цена. Системата ще позволява това да става онлайн с кредитна или дебитна карта.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини