Ето как ще изглежда човекът след 1000 години

Еволюцията ще промени тотално човека след 1000 години. По външност хората съществено ще се отличават от нас, сочат прогнози на експерти по анатомия, публикувани в "Сън". Мозъкът ще е по-малък, а ръцете по-дълги, предаде БЛИЦ.

Средният ръст на човека от бъдещето ще е от 1,83 до 2,13 м. Тенденцията на растеж се обяснява с непрекъснато "подобряване на храненето и развитие на медицината". "Още сега средностатистическият американец е с 2,54 см по-висок, отколкото през 60-те години на миналия век", казва британският остеопат Гари Трейнър. Ще се промени и стомашно-чревният тракт. Червата ще станат по-къси и така ще поемат по-малко мазнини и захари. Това ще е естествена защита от напълняване, твърди зъболекарят Филип Стемър. Според него може да намалее и броят на зъбите, защото меката храна не е необходимо да се дъвче много. Така и устата ще стане по-малка. Ако продължи тенденцията за намаляване на мъжката плодовитост, тестисите също ще се свият.

След хиляда години хората по-лесно ще достигат до един или друг предмет, защото ръцете и пръстите "кардинално ще се удължат". При това ще се увеличи борят на нервните окончания в тях заради по-честото използване на устройства като айфони, които изискват по-сложна координация на ръцете и очите. Очите ще се уголемят, за да компенсират смаляването на устата. В общуването си хората ще разчитат на изражението на лицето и на движението на очите. В същото време обемът на човешкия главен мозък ще намалее, прогнозират експертите. Това ще бъде обусловено от факта, че по-голямата част от работата по запомняне и обмисляне ще се върши от компютри.

Всички ще имат еднаква форма на носа, защото климатът вече ще определя по-малко широките или тесни ноздри заради централното отопление и климатиците. Отоплението и топлите дрехи ще намалят окосмяването, но хората ще имат повече бръчки заради честото взиране в електронни устройства. Възможно е и кожата на шията да увисне, защото повечето слънчеви лъчи ще я отпускат. Най-вероятно цветът на кожата ще стане по-тъмен заради по-голямото смесване на расите.

Снимки: The Sun

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини