Вирусен хит: Gangnam Style тръшка навред по света

Септември 2012 е рекордно продуктивен за комерсиалната музикална сцена и няма да се изморим да го повтаряме. Рядко в последните години такова съзвездие от звезди и качествени музиканти са издавали нови албуми и парчета буквално всеки ден.

Към това в последните седмици трябва да прибавим и появата на тазгодишния вирусен хит – парче, което се разпространява заразно навсякъде, макар да няма някакви забележителни музикални черти.

Обикновено това са песни, които имат много лесна за запомняне мелодия или текст, комбинирани с някаква специфична черта  - танц или интересен видеоклип.

Преди година известни футболисти от Бразилия и Европа успяха да превърнат бразилското Ai Se Eu Te Pego в това парче, за което да научи целия свят и то до болка. Тази година честта се пада на още по-налудничаво изпълнение – корейското Gangnam Style от K-Pop изпълнителя Psy. То върлува от близо месец в световен мащаб и вече е взело 256 милиона жертви – това са броя гледания на лудия клип към песента в Youtube към момента на писане, но на ден цифрата нараства с по няколко милиона гледания и скоро може да започне да приближава абсурдния водач в момента – Джъстин Бийбър с Baby и неговите 781 милиона гледания.

Видеото успя да направи известен и забавния танц към парчето, който вече се танцува от хората по цялата планета. Докъде ще продължи тази истерия предстои да видим, но фактът, че песента тази седмица прави скок с 34 места до 3-тата позиция в престижната класация на BBC Radio 1 говори достатъчно за манията по нея.

Източник: dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини