Бивш шеф в Apple: Не сме изобретили нищо

Бившият директор на Apple Жан-Луи Гасе заяви, че никой в компанията никога през живота си не е изобретил нищо.

Изявлението е по повод извоюваното право на Apple върху използване на правоъгълник със заоблени краища, предаде Fudzilla.com, цитиран от TechNews.

Гасе беше близо до президентския пост в Apple в края на 80-те години на миналия век. Според него, търговският успех на Apple не буди съмнение, но да се твърди, че тя е компания-иноватор, е абсолютна глупост.

Apple не е изобретател, но умее прекрасно да събира наличните съставни компоненти и да създава от тях истински шедьоври. Гасе твърди също, че Apple не е изобретила таблет.

Макар iPad да е първият потребителски таблет компютър, постигнал успех сред масите, концепцията е съществувала 30 години преди Apple да покаже първата версия на своето устройство през 2010 г. iPhone пък се явява обновена версия на отдавна известните смартфони, а не нов продукт.

„Apple не е изобретила нищо", iPad е само интерпретация на широко известната "рецепта" за таблети, смята Гасе. Талантът на инженерите на Apple се състои в това, че взимат съществуващи продукти и концепции и ги трансформират в нещо ново, допълва бившият служител на компанията.

"Способността на Стив Джобс да вземе същия този списък със съставни компоненти на устройствата, да ги преработи и създаде уникален нов продукт е удивителна. Но те (Apple) не могат да се нарекат изобретатели", заключава Гасе.
Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини