Руско страшилище за пътища и пустини

Руският автомобилен производител Dartz е известен с по-дивите си SUV произведения, като най-новият член на гамата не е изключение от тенденцията. Наречен Nagel Dakar, от Dartz казват за него, че той е първият Специален Градски Пустинен Безопасен (Bespoke Urban Desert Safety – B.N.U.D.S.) автомобил, правен някога. По този начин руснаците обособяват напълно нов клас автомобили. Името Nagel пък идва от руския пилот Андрей Нагел, който печели през 1912 година рали Монте Карло.

Компютърната графика на Nagel Dakar идва от немския дизайнер Pochwatta, докато другите две скици са дело на дизайнера Алекс Исаев. От Dartz твърдят, че предложените варианти за каросерия могат да бъдат индивидуализирани и модифицирани според изискванията на клиентите.

Под предния капак на Dartz Nagel Dakar ще има 5.5-литров битурбо V8 двигател от Mercedes – с мощност от 650 к.с. и въртящ момент от 847 Нм. Въпросната мощ се предава към четирите колела посредством седемстепенна трансмисия с два съединителя.

Каросерията на руския SUV ще бъде изработена от въглеродни влакна, а шасито ще залага на титаниеви тръби. Производството би трябвало да започне през 2013 година, когато от Dartz планират да пуснат 10 бройки. За 2014 година производството вече ще бъде удвоено. Цената на автомобила пък ще е между 390 000 и 480 000 долара.

Източник: rs-auto.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини