Звезда от Камерун ще бута ФК „Хасково“ за „В“ Група

Сирил Маканаки изслуша предложението на Ламбов и обеща съдействие

Футболната звезда на Камерун Сирил Маканаки, ще гостува на хасковският футболен клуб за да помогне с опит, в щурма на Хасково към „В“ Група. Желание за това изяви общинският съветник Митко Ламбов, който е президент „ФК Хасково“. Маканаки пък е част от официална камерунска делегация в областния град.

Футболните амбиции на хасковлии имат нужда от всяка възможна помощ, след като две години поред се провалят в баража за влизане в трета дивизия. Особено болезнено бе миналата година, когато нашите паднаха от ямболското село Роза. Сега дори играем с град, при това Пловдив. Мачът с тамошния „Евроколеж“ е в петък от 6 следобед.

Сирил Маканаки е една от големите звезди в сензационният отбор на „неукротимите лъвове“ от 90-те години. Маканаки има 72 мача в селекцията на Камерун и е шампион на Африка от 1988 година. Ролята му е ключова, понеже с негов гол тимът елиминира домакина от Мароко и достига финал. Истинската известност за четата на Роже Мила, в която е и Сирил Маканаки, обаче идва в Италия 2 години по-късно. Камерун първо пердаши световният шампион Аржентина и разплаква мегазвездата Марадона. После преминава на парад през групата, елиминира Колумбия на 1/8-финалите и за малко не изхвърля гордата Англия на ¼ финалите. Халфът Маканаки е най-добрият след безспорната звезда Роже Мила.

При името му, всички гости от камерунската делегация, заедно с крале и кметове, започваха да ръкопляскат. Което по никакъв начин не се отрази на земното, човешко излъчване на Маканаки. Усещайки че английският му се изплъзва, а френският му е неразбираем, Сирил сам взе репортерският тефтер и прилежно изписа всички факти и успехи в своето битие на футболист. Свърши с думите „Играх със Стойков /Стоичков/, което прозвуча като венеца на кариерата му. По времето на Стоичков във ФК “Барселона“, Сирил Маканаки рита в испанският Малага. Играл е в първенствата Франция, Испания, Швейцария, Еквадор и Израел.

Каза, че с удоволствие ще посети базата на футболен клуб „Хасково“ и ще се радва да бъде полезен. Камерунците обаче отбелязаха, че всъщност те трябва да се учат от България, защото тук имаме система от спортни училища. Нещо за което Камерун може само да ни завижда.

Г.Христов

С него влизаме в Б група, повече не щем, обяви кмета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини