След войната на държавата срещу Интернет доставчиците България изпадна от класацията за най-бърз Интернет в света!

България изпадна от класацията за най-бърз Интернет

За четвърта поредна година водещата компания за облачни услуги Akamai Technologies публикува своя доклад за скоростта на интернет в различните държави и региони по света за първото тримесечие на 2012 година, информират от Digital Trends.

След войната, която нашата мила и родна България поведе срещу собствените си Интернет доставчици - България я няма вече в челната десетка на държавите с най-качествена и бърза връзка с глобалната мрежа!

В доклада са посочени не само страните, регионите и градовете с най-впечатляващи възможности за широколентов достъп, но и тези, които предлагат най-слабата връзка към глобалния интернет. Оказва се, че държави като Куба, Соломоновите острови, на Коморските острови, Източен Тимор, Еритрея, Чад, Нигер, Мали, Гвинея, Сиера Леоне, Бурунди, Централно африканската република, Република Конго и Демократична република Конго предлагат най-ниска средна скорост на връзката – под 300Kbps. Ето кои са и страните с най-бърз интернет:

 1. Южна Корея

Жителите на Южна Корея се радват на една от най-бързите Интернет мрежи – 17,5 Mbps. Тази скорост е с 4,7 % по-висока от измерената през последното тримесечие на миналата година.

 2. Япония

На втора позиция застава Япония, чийто жители ползват скорост от 9,1 Mbps, която е с 2,3 % по-висока от измерената през последното тримесечие на 2011 година.

 3. Хонг Конг

Жителите на Хонг Конг се радват на скорост от 9,1 Mbps. Това обаче е с 14% по-ниско в сравнение с измерената през последното тримесечие на 2011 година.

 4. Холандия

Средната отчетена скорост на интернет връзката в Холандия е 8,2 Mbps, която е с 3,2% по-ниска от измерената през последното тримесечие на 2011 година.

 5. Латвия

Прибалтийската държава е на пето място в света по бърз Интернет – 7,8 Mbps средна скорост. Тя обаче е с 12 % по-слаба в сравнение с тази измерена през последното тримесечие на миналата година.

 6. Швейцария
Швейцария също бележи понижение на средна скорост на връзката с интернет с цели 2,9 %. Като за първото тримесечие на тази година тя е 7,3 Mbps.

 7. Ирландия

Средната скорост на връзката в Ирландия е 6,8 Mbps, което е с 6% по-бавно в сравнение с последното тримесечие на миналата година.

 8. Чехия

Жителите на Чехия също се радват на бърза интернет връзка – 6,7 Mbps. За съжаление обаче тази скорост е с 7,3 % по-ниска от тази измерена през последното тримесечие на миналата година.

 9. Румъния

Румъния също успява да влезе в тази класация, тъй като нейните жители се радват на скорост от 6,4 Mbps. През миналата година те също са ползвали по бърза връзка с цели 3,4 %.

 10. Белгия

Класацията завършва поредната европейска държава – жителите на Белгия се радват на връзка със средна скорост 6,1 Mbps, която е само с 0,3% по-ниска от измерената в края на миналата година.

Източник: digital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини