И Intel се ускори драматично

Първите в света четириядрени процесори по 22-nm технология осигуряват до два пъти по-добра визуална производителност.

Четириядрените процесори ще са налични този месец - в мощни, от най-висок клас настолни компютри, лаптопи и all-in-one компютри с елегантeн и красив дизайн.

За първи път производствения „тик-так” ритъм на Intel се ускорява, за да се доставят на пазара първите в света процесори, разработени по 22-нанометров производствен процес с иновативни 3D tri-gate транзистори и нова графична архитектура.

До два пъти по-добра HD media и 3D графична производителност идват с третото поколение Intel ® Core ™ процесори. Задава се зашеметяващо визуално изживяване - от масовите видеоигри до HD видео редактиране.

Ultrabook™ устройствата, all-in-one (AIO) платформите, бизнес компютрите и интелигентните системи в сектора на търговията на дребно, здравеопазването и други индустрии ще могат да се възползват от най-новите процесори на Intel с предстоящ официален анонс в следващите месеци.

Intel Corporation представи четириядрените Intel® Core процесори от трето поколение.

Те предоставят драматично визуално и пълноценно компютърно изживяване както за геймъри и медийни ентусиасти, така и за масовите потребители.  Мощен и от висок клас настолен, мобилен или елегантен all-in-one дизайн се гарантира с новите процесори. Те са първите в света чипове, произведени по 22-нанометровата 3-D tri-Gate транзисторна технология на Intel.

Комбинацията от най-новата 3-D tri-gate транзисторна технология на Intel и подобренията в архитектурата позволяват до два пъти по-висока 3-D графична и HD медиа производителност в сравнение с предишното поколение чипове на Intel. В резултат на удивителната вградена визуална производителност, всички неща, които хората обичат да правят на своите компютри — от създаване и редактиране на видео и снимки, през сърфиране в мрежата, до гледане на филми или игра на масови компютърни игри – сега ще са по-бързи, с по-чист образ и още по-реалистични. С 20% подобрение на производителността на микропроцесора и наличието на нови технологии, които ускоряват потока на данни от и към чиповете, новите процесори още повече разширяват лидерството на Intel при цялостната производителност.

В идните месеци на пазара ще бъдат предложени и допълнителни версии на третото поколение Intel Core процесори, които ще дават мощност на нова вълна от системи от Ultrabook™ устройства, до сървъри и интелигентни системи в сектора на търговията на дребно и здравеопазването и други индустрии.

„Третото поколение Intel Core процесори бяха създадени из основи, за да генерират вълнуващи нови преживявания,” коментира Кърк Скоуген, вицепрезидент на Intel и генерален директор на PC Client Group. “Нашите инженери надминаха очакванията ни, като успяха да удвоят медийната и графична производителност спрямо най-добрите процесори, които сме създавали до момента, което означава невероятни нови визуални изживявания за новите all-in-one компютри и бъдещите Ultrabook устройства. Всичко това е възможно благодарение на комбинацията от водещите позиции на Intel в областта на производството и процесорната архитектура и нашата пълна отдаденост да задвижваме компютърните иновации напред.”

“Тик-Плюс” – Предимството на Intel

Подобренията в производителността на новите процесори се дължат отчасти на първата по рода си триизмерна структура на новите транзистори на Intel. До днес, компютрите, сървърите и другите устройства са използвали само двуизмерни (2D planar) транзистори. Добавянето на трето измерение позволява на Intel да увеличи транзисторната гъстота, с което добавя повече възможности на всеки квадратен милиметър в новите процесори. Intel още веднъж преоткри транзистора, като осигури безпрецедентна комбинация от процесорна производителност и енергийна ефективност, и по този начин поддържа темповете на технологичния напредък и дава нов живот на Закона на Мур за години напред.

Инженерите на Intel преработиха също така графичната архитектура на 3-тото поколение Intel Core процесори, като помогнаха за предоставянето на изключителни подобрения по отношение на цялостното визуално изживяване. Промяната в архитектурата на чипа, заедно с намаляването на размера на основните транзистори, е ускоряване на “тик-так” модела на Intel.

По-рано компанията се придържаше към стриктен “тик-так” модел на работа, в който новият производствен процес (“тик”) беше въвеждан в 1 година, а архитектурата на чипа (“так”) беше променяна на следващата. Способността да се ускори пътната карта и да се променят едновременно както архитектурата на чиповете, така и производственият процес, стана възможна благодарение на факта, че Intel е една от малкото компании, които едновременно създават и произвеждат своите чипове, а самият метод е наречен Integrated Device Manufacturing.

Влезте и дайте старт на играта

3-тото поколение Intel ® Core ™ процесори с Intel ® HD Graphics 4000 предоставя до два пъти по-добра 3-D графична производителност в сравнение с предишното поколение процесори, донасяйки повече забавления при игрите, с по-богати детайли при по-висока резолюция. Intel ® HD Graphics 4000 поддържа Microsoft DirectX 11, OpenGL 3.1 и OpenCL 1.1.

"3-D графичните възможности на 3-то поколение процесори Intel Core представляват една голяма крачка напред за PC игрите", каза Гейб Нюъл, съосновател и управляващ директор на Valve Software, водещ доставчик на онлайн игри. "Мейнстрийм геймърите ще получат взрив от заглавия на игри от типа на предстоящите DOTA 2 на Intel HD Graphics 4000."

Голямото визуално преживяване е повече от просто игра. Онлайн видеото продължава много бързо да нараства и се очаква да формира половината от целия интернет трафик през тази година.

Ключът към видео забавата е възможността бързо да я конвертирате за онлайн споделяне с приятели и семейството. С Intel ® Quick Sync Video 2.0 технологията, вградена в новите процесори, хората могат да конвертират своите видеоклипове до два пъти по-бързо, отколкото дори миналогодишните процесори и до 23 пъти по-бързо от компютрите, които са само на три години.

Изживявания - осигурени. Платформа – усъвършенствана.

3-тото поколение Intel Core процесори добавя също характеристики за сигурност, включително Intel ® Secure Key и Intel ® OS Guard, за да се защитят личните данни и самоличност. Intel Secure Key се състои от дигитален генератор на случайни числа, който създава наистина случайни числа, за да се засилят алгоритмите за криптиране. Intel OS Guard помага за защита срещу privilege escalation attacks, при които хакерите дистанционно превземат системата на друг човек. Тези две функции се присъединяват към функциите на съществуващата платформа за сигурност като Intel ® Identity Protection Technology (Intel ® IPT) и Intel ® Anti-Theft Technology (Intel ® AT), за да подпомогнат платформите на Intel да станат едни от най-сигурните в индустрията. Когато се обединят с чипсет Intel ® 7 Series, новите процесори с Intel IPT могат да направят така, че част от екрана да не се чете от spуware с функция "защитен дисплей ", помагайки предотвратяване на хакване на името и паролата, които биха могли да доведат до кражба на самоличност.

Платформите, базирани на 3-то поколение процесори Intel Core също предоставят по-бързи възможности за трансфер на данни, станали възможни чрез USB 3.0, интегриран в 7 Series Platform Controller Hub (PCH) и PCI Express 3.0, интегрирани в процесора. Тези I/O технологии от следващо поколение позволяват по-големи потоци от данни за платформата, за да се запазят данните, които се движат и да се минимизира всякакво прекъсване на PC изживяването.

Още този месец в наличност

Системите, базирани на четириядрени продукти от 3-то поколение Intel Core процесорни продукти, ще бъдат на разположение този месец от водещи производители на системи. Boxed версии на тези процесори също ще бъдат на разположение този месец онлайн, в мрежата на търговията на дребно и на channel дистрибуторите.

Допълнителни версии на продукти от 3-то поколение Intel Core процесори за сървъри, интелигентни системи в търговията на дребно, здравеопазването и други индустрии, Ultrabook устройства и преносими компютри и много други ще бъдат на разположение по-късно тази година.

Мобилния процесор на Intel от трето поколение
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини