Майка натъпка 5 стотинки до мозъка на сина си

Лекари спасяват детето с пинсета.

Инфарктна ситуация преживя майка на 4-годишно момченце от Дупница, което си пъхна 5 стотинки в ухото. Родителката пробвала да измъкне монетата, но вместо това неволно я натъпкала почти до мозъка на сина си, съобщава сайтът Petel.bg.

Детето започнало да крещи от болка. Уплашената до смърт жена го грабнала на ръце и хукнала към Спешния център. Там се опитали да помогнат, но не успели и ги пратили в общинската болница. За късмет лекарите извадили стотинката със специална пинсета и спасили хлапето.

Медиците коментират, че това не е първият случай, когато деца пъхат различни предмети в носа и ушите. Нерядко мъниците си навират в нослетата боб, топчета пластелин или дъвка, което затруднява дишането и може да има неприятни последици.

Преди време малчуган от Дупница глътнал монета от 1 лев и се наложило да го транспортират в „Пирогов“, тъй като развил усложнения.

Случката с 5-те стотинки предизвиква жив интерес в нета. Форумците се питат как е възможно в толкова малко ушенце да се навре средно голяма монета. Според някои това е така, защото хрущялите и костите на децата са меки и подлежат на деформация. Други твърдят, че пет стотинки не могат да се пъхнат дори в ухото на възрастен – вече били пробвали.

Източник: razkritia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини