BG герой кара без книжка с 50 000 лв. глоби и 160 акта

32-годишен софиянец продължава да шофира без книжка, въпреки че има 160 акта, а глобите му за нарушения са за над 50 000 лева, съобщи в. "24 часа".

Георги Т. имал свидетелство за правоуправление до 2001 г., когато му било отнето за два месеца. Мъжът обаче продължил да шофира без документа. Оттогава до момента той е натрупал 160 акта за минаване на червено, неправилно изпреварване, шофиране без колан, неправилно спиране и престой, превишена скорост и др.
А общо глобите, които трябва да плати са за над 50 000 лева. Срещу софиянеца се водят 8 дела.

Само преди дни 25-годишният таксиметров шофьор Димитър Юлчев блъсна и уби 2 жени на пешеходна пътека. Оказа се, че той е криминално проявен, шофира без книжка и има натрупани над 50 акта.

Вчера при акция на Пътна полиция в София са заловени трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол, както и седем водачи без книжки, съобщиха от пресцентъра на МВР.  Пътните полицаи са отнели шофьорските книжки на двама за изчерпани контролни точки. Общият брой на съставените актове по Закона за движение по пътищата е 27, а фишовете са шест.

В страната пък са поставени 8 нови камери за контрол на скоростта на шофьорите. Камерите вече работят на територията на Областните дирекции на МВР в Бургас, Велико Търново, Враца, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Търговище и Шумен, допълниха от МВР.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини