Празнува детската книга

Леля Ани говори с нови читатели

Заедно с всички хора, които обичат приказки и разкази за деца, днес  празнува и леля Ани от Детския отдел на библиотеката на ОНЧ „Св.св. Кирил и Методи“.. Защото днес – на 2-ри април се отбелязва Международния ден на детската книга, а тя  помага на всички четящи деца да изберат най-интересните и най- хубавите книжки между хилядите томове литература.

  Над 50 години този празник вдъхва у децата любов към четенето и обръща вниманието на обществеността върху важността на детската книга и литературата за деца. Отбелязва се от 1967 г. на рождения ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен.

В нашия модернизиран и динамичен век компютрите, дисковете и видеокасетите все повече ни завладяват. Но нека не допуснем да заменят общуването с книгата- казва леля Ани - използвам възможността да поздравя всички малки читатели на читалищната библиотека и техните семейства с Международния ден на детската книга и каня всички деца, които не са членове на библиотеката да ни посетят. Надявам се, че с общи усилия, библиотека и семейство, ще успеем да съхраним в детската душа любовта към книгата. Защото това, което си обикнал в детските си години- обичаш цял живот!

 Теди Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини